Sitevisits:

58273

Aantal mensen online:

1

Deze site gebruikt cookies!

Powered by REN-C


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/arnoldvanhofwegen.com/httpdocs/php/validator.php on line 164

No brainer voor de rechtspraak in Nederland

Toegevoegd op 10 mei 2012 om 18:32:58

Geheel in lijn met de voorspelling is de uitslag van het kort geding vandaag dat ook de gebruikers van andere providers geen gebruik meer kunnen maken van de diensten die de piraat baai levert

In de categorie eenvoudige voorspellingen had ik het geluk weer een voorspelling te kunnen doen waarbij ik niet teleurgesteld werd. Omdat de rechter die ook al de providers Ziggo en XS4ALL had veroordeeld tot het blokkeren van de site van de Pirate Bay ook moest oordelen over de mogelijke blokkade door andere providers, kon de uitslag dan ook niet anders dan van tevoren vaststaan. Voor deze rechter werd daarom deze rechtszaak van vandaag een no-brainer.
Voor de rechtspraak in Nederland is dit een goede zaak. Eindelijk weer eens een aantal begrijpelijke consistente beslissingen die genomen zijn. Voor de zaak van de vrijheid van het internet is het echter een geheel ander verhaal. De Chinese internet WALL is nu definitief in Nederland aangekomen en het wachten is slechts op nog meer stenen die gelegd gaan worden. En de muur wordt alleen maar hoger en hoger en hoger. We houden er vast rekening mee.
Over rekening gesproken, die mag natuurlijk straks wat omlaag want we hebben straks geen breedband meer nodig. Of we hebben superbreedband nodig om alles met het oog op de toekomst met achterlijk grote sleutels versleuteld over de lijn te gaan sturen. Uiteindelijk krijgt George Orwell gelijk al kun je hem betichten van optimisme over het jaartal waarin dat gebeurt. En misschien is het niet alleen de overheid die je straks in de gaten houdt, maar zijn er ook bedrijven en stichtingen die het voor hun eigen gewin ook doen.
Een gezonde dosis paranoia is nooit weg zullen we maar zeggen.
Ciao!

Site laatst bijgewerkt:

19 september 2021 om 21:51:26

Selecteer een stijl: