Het debacle van het songfestival

Nou is het songfestival natuurlijk zelf al verworden tot een debacle, maar goed dat even terzijde.
Gisteren toog ik aan het kijken naar het songfestival. Omdat de 3JS al de derde act van de avond waren moest het dit jaar wel lukken om dat uit te houden.

Aan de commentatoren heeft het in ieder geval niet gelegen, die waren lyrisch over de performance en de zangkwaliteiten van de Jan van de 3 en nog wat zaken. Kennelijk heb ik thuis iets anders gezien dan in de zaal, want Jan was dus absoluut niet bij stem, het geluid was zacht en de act uitgesproken knullig, blijf dan helemaal stilstaan zeg ik dan. Maar laat ik eens beginnen.

Jan was niet bij stem, schor en hees en niet helemaal zuiver. Dan zong hij in het Engels, dat was direct bij het bekend worden al een misser van de eerste orde, want het leuke liedje met typische 3JS uithalen was veranderd in een mompelend wijsje, en het spijt me dat ik het zeg, ik spreek een aardig mondje over de grens maar ik kon er geen woord meer van verstaan.

Dan was het geluid zwaar onder de maat. Als tip geef ik de heren technici mee dat ze eens bij Roemenie moeten gaan buurten, want daar klonk de zang, en ook de rest van het lied overigens, wel luid en duidelijk. Het geluid was afgelopen jaar bij de inzending van Sieneke ook onder de maat, het refrein was toen nog te verstaan maar de rest werd gemompel.

Bij Sieneke werd overigens nog een fout gemaakt door een, in ogen van de stemmende jeugd oubollig, draaiorgel neer te zetten. Nou was het draaiorgel op zich niet zo fout, maar om een compleet plaatje van de act te krijgen wil de regie ook het orgel en de groep mensen in beeld waardoor de mensen erg klein worden en dit gaat ten koste van de tijd dat de zanger(s)es(sen) in beeld zijn en de huiskamers van Europa binnen kunnen komen. De korte tijd om sympatiek over te komen wordt dan met seconden tegelijk ingekort.

Dom, 3x.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Vul dit nog even in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.