Io onder Ubuntu want onder MacOSX was geen succes

Onlangs ben ik begonnen aan het boek ‘Seven languages in seven weeks’ van Bruce Tate. Na Ruby kwam het onbekende Io aan de beurt. De installatie hiervan verliep op mijn mac niet zonder problemen want de aanbevolen methode met Homebrew wilde graag dat ik fink en macports zou verwijderen, maar hoewel ik die nu nooit meer gebruik en zelfs niet meer weet waarom ik het ooit nodig had, wellicht om Ruby te installeren, lijkt me dat geen strak plan. Bovendien had een en ander al wat verklooid aan de rechten van wat mappen dus was ik hier wel gauw klaar mee, niet meer op deze machine.
Daarom besloot ik een virtuele machine aan dit project te wijden. Dat werd Ubuntu 10.10 onder Virtualbox. Eerst bleek dat Virtualbox en UBUNTU niet lekker samenwerkten, het scherm op de mac werd slechts gedeeltelijk benut en dit probleem moest dus met prioriteit worden opgelost. Installeren van een extra stukje tools bracht verlichting en maakte Ubuntu weer bruikbaar.
Daarna moest Io geïnstalleerd. Gelukkig ontbraken er diverse libraries en kun je er dus niet achterkomen welke dat zijn want dat is niet triviaal natuurlijk. Dus gegoogled en uitgekomen op io-language-addons-and-making-them-work-in-ubuntu waar het een en ander al uitgezocht bleek. Tot het laatst toen bleek dat mijn gebuilde Io niet gevonden werd. Gelukkig vond ik elders dat ik in de directory waar Io nu stond een keer
sudo ldconfig
moest typen en voila het werkte! Al met al ga ik de 7 talen in 7 weken niet halen, maar ik ben weer op de goede weg!
Tot volgende blog!

This entry was posted in Programmeren. Bookmark the permalink.

10 Responses to Io onder Ubuntu want onder MacOSX was geen succes

 1. forex brokers reviews says:

  Ik meestal niet posten in blogs, maar je blog dwong me om, fantastisch werk .. prachtige …

 2. appliance repair Pasadena says:

  Je maakte een paar leuke punten daar. Ik deed een zoekopdracht op het onderwerp en vond voornamelijk mensen zullen instemmen met uw blog.

 3. I’ve lately began a blog, the data you provide on this web site has helped me tremendously. Thank you for all your time & work.

 4. Dit was een leuk artikel om te lezen, bedankt voor het delen van het.

 5. hey , ik was gewoon checkin ‘out dit weblog en ik eigenlijk bewonder het uitgangspunt van het artikel, en hebben niets te doen, dus als iemand wil om een spannende convo over hebben , neem dan contact met mij op de AIM , mijn naam is Heather Smith

 6. Je moet echt denken over het werken aan de ontwikkeling van deze blog tot een belangrijke autoriteit in deze markt. Je kennelijk een greep maken met de onderwerpen van iedereen probeert te vinden op deze website anyways en u eventueel kunt eigenlijk zelfs een bok of twee te verdienen af van een aantal advertenties. Ik zou verken volgende actuele thema’s en het verhogen van de hoeveelheid schrijven ups plaats je op en ik verzeker je zou beginnen met het zien van een aantal fantastische doelgerichte bezoekers van de site in de nabije toekomst. Gewoon een gedachte, veel geluk in alles wat je doet !

 7. SLT-A65 says:

  prachtige indienen, zeer informatief. Ik vraag me af waarom het tegenovergestelde deskundigen van deze sector niet opmerken. Ga door met uw schrijven. Ik ben er zeker van, je hebt een enorme lezers ‘base al!

 8. Fitness says:

  Great! thanks for the share!

 9. Ik heb geen normaal commentaar op blogs .. Maar leuk bericht ! Ik heb net bookmark uw site

 10. Arnold says:

  Daar 99% van de reacties op dit artikel onbegrijpelijke spamgibberish bevat zet ik de mogelijkheid om op dit topic te reageren uit. Mijn excuses hiervoor.

Comments are closed.