REBOL is open source!

Goed nieuws. REBOL versie R3 is nu open-source (licentie is Apache 2.0). Dat houdt in dat er geen enkel excuus meer hoeft te zijn om andere scripttalen met lastige onnatuurlijke syntax te gebruiken.

Nog een klein nadeel is dat de R3 versie tot op heden nog in alpha stadium verkeerde. En hoewel al heel bruikbaar en met nuttige verbeteringen tov de R2 versie, zal het nog wel iets behelpen worden zonder bruikbare grafische interface en ontbrekend geluid.

De community heeft de ontwikkeling voortvarend opgepakt en de eerste bugfixes en wensen (schrappen van de ALIAS functie die te veel problemen kan veroorzaken bij ondoordacht gebruik en waarvoor een beter alternatief is) doorgevoerd.
Spoedig zullen er meer zaken worden toegevoegd. Hopelijk gaat het net zo snel als met Red, waarover later meer.

Nu is er nog een kleine discussie of REBOL nu Rebol moet gaan heten omdat REBOL een gedateerde indruk maakt. In moderne bedrijven lijkt alleen plaats voor programmeertalen met modern gespelde namen. De naam Rebol lijkt meer te passen in het rijtje Perl Java Ruby etc. maar zijn PHP en C en C++ niet allemaal caps-lock?

Zie http://rebol.com voor meer details.

This entry was posted in Programmeren. Bookmark the permalink.

2 Responses to REBOL is open source!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Vul dit nog even in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.