Vanaf vandaag is de hele site www vrij

Hallo allemaal,

Het was even puzzelen om de site te bevrijden van het overtollige www in elke url op de site. Eerst de hoofdsite bevrijd middels een .htaccess file aanpassing. Dat ging nog vlot. De site kwalificeerde na deze actie al voor Class-B site voor no-www.org. Daarna bleek het blog, dit blog, nog erg vasthoudend aan het www voorvoegsel. Geen enkele aanpassing is de betreffende .htaccess file leek effect te hebben. Ik zeg het weer verkeerd, het gewenste effect bleef uit, andere effecten, zoals onbereikbaar worden van het blog, traden wel op.

Er is een plugin beschikbaar om e.e.a. te regelen maar dat was een php script en dat leek me ook geen mooie oplossing. Bovendien als ik in de balk het deel “www.” wegknipte verscheen het na verversen van de pagina gewoon opnieuw, dus een oplossing op basis van dat php script leek me een kant en klaar recept voor een oneindige lus.

Gelukkig bleek al snel dat dit vanuit de instellingen van WordPress zelf geregeld kan worden. Daarmee is de hele site vanaf vandaag wel opvraagbaar met het www voorvoegsel maar wordt deze weergegeven zonder.

This entry was posted in Programmeren, Website development. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul dit nog even in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.