Vandaag een leuk bericht gelezen over een topman van de RABO

Vandaag las ik dat Rabo topman Piet van Schijndel zegt dat de huizenprijzen zo’n 10% te hoog liggen. Dat is leuk denk ik dan, maar wie werkt er voor het verschil meneertje?

Een korte compilatie van de reacties op het artikel:

aangezien de rabo ook makelaars heeft zou je kunnen stellen dat ze de afgelopen jaren de huizen te hoog hebben getaxeerd. Fijn zo’n bank

De Rabobank heeft er belang bij dat wij een tophypotheek hebben, want dan hebben ze alle reden om te zeggen ” we willen u wel financieren, maar aangezien u een tophypotheek heeft moeten wij dit risico afdekken door een hogere hypotheekrente. Op deze manier blijft de Rabobank omzet groeien. Leve de kritische ( onafhankelijke ) media. Hou jij ze dom, hou ik ze arm!!!!!!!

we verdienen dus 10% te weinig, en dat klopt ook , want de euro is te duur ingekocht, loonbevriezing enzo, daar kwam boven op de dure zorg premie, De meneer van de rabo denkt dat op te lossen door de woningen 10% onder de vraagprijs te verkopen

Met 10% ga je het niet redden. Kijk eens naar prijs / kwaliteitverhouding. Veel huizen zien er van binnen niet uit en toch de hoofdprijs vragen. Dit zijn onverkoopbare woningen. En zo staan er veel te koop.Wij zijn actief op zoek en schrikken ons dood hoe weinig onderhoud men heeft gepleegd aan de woning. En juist dit noodzakelijke onderhoud is niet meer mee te financieren.

Ik denk dat het eerder de rigide hypotheekregels van zijn bank zijn die alles vastzetten. Ik denk er niet aan om de prijs van mijn huis met 10% te verlagen, ik blijf wel zitten waar ik zit tot de prijs weer aantrekt en ik wel MIJN prijs kan vangen. Als alle auto’s 10% goedkoper worden zullen er ook meer auto’s verkocht worden, maar dat is met alles zo en het is niet de oplossing om een markt gezond te maken

Er is wel meer te duur,maar dat wil niet goedkoper worden.

Heb ik op zich geen bezwaar tegen – op voorwaarde dat de hypotheek op mijn huis ook met 10% verlaagd word (de uitstaande schuld, dan). Maar dat willen die veroorzakers van de crisis niet – ze houden de crisis juist in stand met hun eisen voor nieuwe hypotheken.

Erg leuk om te lezen dus allemaal, denk ik toch nog dat er iets aan te doen is. Sinds we wat meer aflossen dan strikt nodig blijkt de rente op de resterende hypotheek telkens te dalen. Onze bank heeft kennelijk door dat ze op een afgeloste hypotheek geen winst meer maakt en probeert nu door lagere rente te stimuleren dat we hypotheek rente blijven betalen.

Mijn devies is dus blijven aflossen

This entry was posted in Algemeen, Geen categorie, Werken and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Vul dit nog even in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.